Hotstone

Een subtiele massage met hete stenen

Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstonemassage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Hotstone massage

• totale ontspanning van lichaam en geest
• helpt afvalstoffen af te voeren
• stimuleert de doorbloeding
• brengt het lichaam in balans

Deel op:

Hoe werkt het

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen op lagen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan ik dieper in het spierweefsel komen wat de behandeling effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

Wat doet een hot stone massage met het lichaam?

Deze massage zorgt ervoor dat de stofwisseling, orgaanfuncties en het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Ook kan een hot stone massage prettig zijn voor mensen met pijnlijke spieren, omdat tijdens een hot stone massage erg weinig druk op het lichaam komt te staan. De massage is zeer effectief, omdat de warmte van de stenen in combinatie met beweging diep de spieren intrekt. Daarnaast harmoniseert de hot stone massage de mentale, fysieke en emotionele energieën, waardoor je lichaam na de massage helemaal in balans is.

Weetje

De warmte van de stenen kan tot wel 4 cm diep in het spierweefsel doordringen.

De massage werd als eerste toegepast door de Chinezen, Tibetanen maar in het bijzonder door de Amerikaanse Indianen.

De term La-Stone betekent "lavasteen" en heeft betrekking op het gebruik van vulkanisch gesteente in Hawaï.

Sommige stenen zijn al duizenden jaren oud, als je ze niet kapot laat vallen overleven ze je ruimschoots.

Wanneer is het verstandig om deze massage niet toe te passen

Direct na het eten, na het nuttigen van alcohol, zonnebrand, bloedingen en wonden, extreme vermoeidheid, uitputting of burn-out, nieuwe littekens.